Acute opname afkickkliniek

Ben jij op zoek naar een acute opname in een afkickkliniek? Er kunnen namelijk situaties zijn waarin het voor jouw eigen (of jouw omgeving) veiligheid of gezondheid beter is om met spoed opgenomen te worden in onze afkickkliniek. Ben je compleet vastgelopen in je leven? Merk je dat jouw thuissituatie jou teveel triggers of onrust geeft om ├ęcht constructief aan je herstel te werken? Heb je geprobeerd om te stoppen met je verslaving, maar blijf je terugvallen in je oude gedrag? Dan is een opname in een afkickkliniek een goede keuze.

Waarom acute opname in een afkickkliniek?

Het grote voordeel van een klinische behandeling in een afkickkliniek, is dat professionals met jarenlange ervaring voor jou klaar staan en samen met jou een behandeling op maat vorm gaan geven. Je staat er bij Promentis echt niet alleen voor.

Hoe werkt dat? Een acute opname afkickkliniek?

Om je aan te melden voor een acute opname in onze afkickkliniek dien je rekening te houden met enkele stappen.

*Zorg voor een verwijzing van je huisarts

Wanneer je een doorverwijzing van je huisarts hebt gekregen, wordt de behandeling in een afkickkliniek in Nederland vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekering (Bekijk hier in hoeverre jouw kosten vergoed worden). Je huisarts kan jou direct voorzien van een doorverwijzing. Lukt het niet om een doorverwijzing te krijgen? Neem dan direct contact op met ons via het telefoonnummer 0413-820428: wij zullen je helpen om alsnog een verwijzing proberen te krijgen.

*Maak vervolgens een afspraak voor een intakegesprek

Promentis heeft als doel om iedereen die passend is voor een klinische opname zo snel als mogelijk op te laten nemen. Bij sommige klinieken wordt er gewerkt met wachtlijsten. Dat betekent dat je niet direct in aanmerking komt voor een acute opname in een afkickkliniek. Heb jij van jouw huisarts een doorverwijzing ontvangen en wordt tijdens het intakegesprek bij Promentis bepaald dat je in aanmerking komt voor een acute opname? Dan worden de opname en de behandeling bij ons zo snel mogelijk gestart. Een hele fijne gedachte!

Wie helpt mij bij mijn acute opname in jullie afkickkliniek?

In onze afkickkliniek in Weert werken wij met een betrokken, deskundig en gespecialiseerd team van o.a. psychiaters, een verslavingsarts een PMT'ers, sociotherapeuten, maatschappelijk werkers, GGZ-agogen en klinisch psychologen. Bij Promentis staat jouw persoonlijke behandeling centraal. Wij hebben een prachtige locatie in Weert, speciaal ontwikkeld om jouw afkick traject zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Ben jij benieuwd wie jou bij Promentis gaan helpen? Bekijk hier het gehele team.

Acute opname met uitzicht op herstel

Het klinkt in eerste instantie wellicht een beetje vreemd, maar hoe sneller je je na je acute opname thuis voelt in onze afkickkliniek, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Daarom is een gastvrije en huiselijke omgeving hierbij van belang. Samengevat hebben wij onze afkickkliniek uitgerust voor intensieve behandelingen, waarbinnen leefstijl en beweging een grote rol spelen. Wist je bijvoorbeeld dat wij een grote sporthal en een tafeltennistafel hebben waar je lekker kunt bewegen?

(*Bekijk ook de video┬á­čôŞ hieronder!)

Wat kan ik verwachten na mijn acute opname?

Je vindt bij ons onder andere de volgende accommodaties:

  • 32 eenpersoonskamers (met eigen badkamer);
  • faciliteiten voor familieontvangst;
  • een restaurant (gezonde en keuze uit vegetarische maaltijden);
  • een prachtige omgeving voor buitenactiviteiten;
  • hooggekwalificeerd, gastvrij en discreet personeel.

Heb jij hulp nodig?

Ervaar jij problemen met bijvoorbeeld alcohol, drugs, medicijnen, gokken of internet, dan kan een ambulante behandeling soms niet intensief genoeg zijn. Wanneer er te weinig zorg, begeleiding of structuur wordt geboden is het wellicht beter passend om in onze afkickkliniek opgenomen te worden.

Verblijf je in onze afkickkliniek dan kun je rekenen op dag en nacht zorg, van een deskundig team van psychologen, GGZ-Agogen, sociaal werkenden, verpleegkundigen, psychiaters, psychotherapeuten, sociotherapeuten en meer.

> Maak kennis met ons team!

Meer dan een afkickkliniek alleen

Promentis biedt klinische zorg (verslavingszorg) aan en wordt al snel een ÔÇśafkickkliniekÔÇÖ genoemd. Veel mensen denken dat het hier alleen om het stoppen met drugs gaat. Promentis heeft heel haar behandelvisie aangepast om juist deze mensen met een verslaving, eetstoornis of obsessief gedrag te leren inzien hoe zij hier qua gedrag in kunnen veranderen en mee om kunnen gaan.

Neem een kijkje in onze kliniek!

Ben jij benieuwd hoe onze kliniek er van binnen uitziet en wat je kunt verwachten?
Bekijk de video voor sfeerimpressies van onze kliniek in Weert.

Waar heb jij hulp bij nodig?

Alcohol

Overmatig wijn, bier en sterke drank

Drugs

Amfetamine, Cannabis, Cocaïne, GHB

Medicatie

Slaap- en kalmeringsmiddelen

Proces

Gokken, Internet, Liefde, Seks/Porno

Wij gaan jou helpen!

Maak kennis met ons team van zorgprofessionals die jou gaan helpen naar een leven zonder drang en verslaving.
Bekijk hier ons gehele team van behandelaren in Nederland!

Olivier

Olivier

Psycholoog
Koen

Koen

Sociotherapeut
Marloes

Marloes

Psycholoog
Thea

Thea

Psycholoog

Onze prachtige kliniek

Onze kliniek in Weert ligt buiten je eigen leefomgeving, een omgeving die op allerlei manieren verbonden is met je probleem, in die zin biedt een verblijf in onze kliniek je alle ruimte om je te kunnen concentreren op je behandeling.

Geen lange wachttijden, directe opname

Behandelingen en programma op maat

Hooggekwalificeerd, multidisciplinair behandelteam

Vervolgtraject na klinische opname

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om 6 weken ergens klinisch opgenomen te worden. Mocht je vragen hebben over onze kliniek of wil je wat foto's bekijken?