pBel ons: 088 - 538 72 00
Een cocaïneverslaving is erg gevaarlijk. Heb jij een sterke drang naar cocaïne en denk je dat je verslaafd bent, dan kan Promentis je helpen. Je leest op deze pagina alles over onze specialistische hulp bij een cocaïneverslaving. Lees meer over hoe deze drugs werkt, wat de risico’s er van kunnen zijn en waarom het beter is om te stoppen met het gebruik van cocaïne. Onze behandelingen zijn gericht op het aanpakken van de oorzaak van jouw verslaving. Zoek je hulp? Dan ben je bij Promentis en haar kliniek in Zuid-Afrika aan het juiste adres! Neem voor vragen, meer informatie of om je direct aan te melden meteen contact op via het e-mailadres info@promentis.nl of via het telefoonnummer 088 - 538 72 00. Wij zijn er voor jou.

De werking van cocaïne


Cocaïne komt snel via het bloed bij de hersenen terecht en zorgt voor een high die voornamelijk de eerste keer heel intens is. Cocaïne geeft je een gelukkig gevoel, je wordt spontaan, energiek en (zeer) zelfverzekerd. Deze drug wordt daarom ook vaak op feestjes gebruikt en tijdens het uitgaan. Waar alcohol en heroïne meer lichaamsgerichte verslavingen zijn, wordt je bij gebruik van cocaïne vooral geestelijk verslaafd. Het lichaam heeft namelijk na korte tijd geen cocaïne meer nodig. Cocaine heeft een snel effect en is door het prettige gevoel zeer verslavend. Zo kun je blijven verlangen naar die eerste high. heb jij het idee dat je cocaïne verslaafd bent? Dan brengt dat veel risico’s met zich mee.

Ben ik cocaïne verslaafd?


- Je ontkent, steelt of overtreedt de wet om te kunnen gebruiken
- Na gebruik heb je spijt en depressieve gevoelens
- Je hebt spijt van acties die je hebt ondernomen toen je gebruikt had
- Cocaïne gebruiken heeft je hoogste prioriteit (je past je dag daarom aan)
- Je leent geld om te kunnen gebruiken en hebt daardoor schulden
- Je kunt niet stoppen met je cocaïneverslaving

Hebben één of meerdere stellingen betrekking op jou? Dan kan het zijn dat je een cocaïneverslaving hebt. Voor hulp of meer informatie neem vrijblijvend contact op via info@promentis.nl of 088 - 538 72 00. Wij kunnen je helpen!

Risico’s cocaïneverslaving


Het gebruik van cocaïne gebruik brengt veel lichamelijk zware risico’s met zich mee. Wij vinden het van Promentis belangrijk om aan te geven welke risico's een cocaïneverslaving met zich meebrengt. Ben jij bekend met de risico’s hieronder?

- Langdurige belasting voor je hart- en bloedvaten
- Risico op een overdosis
- Drastisch afvallen
- Verminderde weerstand
- Cocaïne put je uit. Je vermoeidheid wordt onderdrukt
- Snel over je grens gaan (wat kan leiden tot depressies)
- Bij snuiven raakt je neusslijmvlies geïrriteerd en ontstoken
- Chronische ontstekingen
- Gedragsveranderingen; agressiviteit / kortaf / snel geïrriteerd
- Sociale omgeving wordt negatief beïnvloedt
- Het risico op een verslaving is groot (cocaïne werkt zeer verslavend)

Behandeling


Elke verslaving is anders. Promentis biedt daarom behandelingen op maat aan. Tijdens een intakegesprek met een psycholoog wordt gekeken welke behandeling het beste bij jou past. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

- Opname in een kliniek in Zuid-Afrika
- Community Groep (bij terugkeer in Nederland)
- Doorverwijzing naar ambulante behandeling in Nederland

Voordelen stoppen met cocaïne


Stoppen met cocaïne brengt veel voordelen met zich mee:

- Je hebt meer energie en bent daardoor actiever.
- Je conditie neemt toe waardoor je gezonder wordt.
- Bovendien heb je door de verbeterde weerstand minder kans op gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten en hersenproblemen.
- Je zult minder sombere gevoelens hebben en daardoor zullen de contacten met je vrienden en familie verbeteren.
- Tot slot zul je geld overhouden waardoor je geen schulden meer hoeft te maken.

Het heeft dus veel voordelen om te stoppen met gebruiken van cocaïne. Promentis kan je daarbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van cocaïneverslaving.

Cocaïneverslaving

Detox


Voordat je start met de klinische behandeling bij Promentis, zul je eerst een detox moeten volgen. Dat kan wellicht thuis onder deskundige begeleiding of bij een van onze zorgpartners. Wij kunnen jou hierin voorzien van advies en zorgen er dan voor dat het ontgiften op een veilige manier gebeurt. Tijdens de detox wordt er in principe meteen gestart met de ‘voorbehandeling’. Dat is een programma op maat waarbij je alvast kunt wennen aan de inhoud en de structuur van het behandeltraject. Promentis biedt met haar team van GGZ-Agogen ook ondersteuning op het gebied van wonen, werk en financiën.

Cocaïne verslaving in combinatie met..


Promentis is daarnaast ook gespecialiseerd in het behandelen van combinatie verslavingen zoals:

Cocaïneverslaving & andere verslaving
- Cocaïneverslaving & gokken
- Cocaïneverslaving & cannabis
- Cocaïneverslaving & seks- liefdeverslaving
- Cocaïneverslaving & alcoholmisbruik
- Cocaïneverslaving & overmatig gamen

En daarnaast kijkt Promentis ook specifiek naar:
- Cocaïnegebruik & zwangerschap
- Cocaïneverslaving op oudere leeftijd (50+)

Kijk ook eens op veelgestelde vragen voor meer informatie. Contact opnemen kan natuurlijk ook via info@promentis.nl of 088 - 538 72 00.

Dubbele diagnose


Promentis is gespecialiseerd in het behandelen van zogenaamde dubbele diagnoses. Dit houdt in dat je behalve de verslaving kampt met een psychische- of psychiatrische stoornis. Dat kan van alles zijn: een eetstoornis, angststoornis, persoonlijkheidsstoornis of een depressie.

Meld je aan zodat wij jou kunnen helpen


Weer een stap dichter bij hulp!

Wanneer je onderstaand aanmeldformulier invult nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk contact op te nemen (meestal op werkdagen binnen 48 uur). Persoonsgegevens blijven strikt vertrouwelijk.
  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ