De intake

Het behandeltraject bij Promentis begint met een uitgebreide intakefase op onze locatie in Sint-Oedenrode. Op deze locatie bevindt tevens onze kliniek. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met jou en wordt de hulpvraag en problematiek in kaart gebracht.

Hoe werkt een intake?

Duur intake: 2,5 uur

Uitgebreid vraaggesprek

Persoonlijk behandelplan

Advies op maat

Het intakegesprek

Na jouw aanmelding en de screening volgt de intake. Als zowel jij als Promentis het idee hebben dat het een goed idee is om het aanmeldproces te vervolgen zal, je uitgenodigd worden om op intakegesprek te komen. Tijdens de intake heb je een gesprek met een psycholoog en aansluitend een regiebehandelaar. Dit gesprek zal in totaal zoÔÇÖn twee en een half uur duren, met natuurlijk een korte pauze tussendoor. In dit gesprek wordt wat dieper ingegaan op de spelende problematiek.

Jouw omgeving

Wij nemen de tijd voor iedere aanmelding en kijken naar zowel jou als jouw omgeving (gezin, sociale omgeving en werk, e.d.). Na de intake is jouw behandelaar in staat om aan te geven of een opname in Nederland (Sint-Oedenrode) voor jou geïndiceerd is. In enkele gevallen dient er eerst een detoxificatie (ontgiften) plaats te vinden voordat je bij ons kan worden opgenomen.

Welke vragen kan ik tijdens de intake verwachten?

In het intakegesprek stellen we vragen om vast te stellen wat je klachten zijn, welke problemen de aanleiding zijn voor het zoeken van hulp, wat je tot nu toe gedaan hebt om met de problemen om te gaan en welke doelen je graag wilt bereiken in de behandeling.

 • Wat zijn jouw klachten?
 • Welke problemen ervaar jij?
 • Welke invloed hebben de problemen op jouw omgeving?
 • Werk je op dit moment?
 • Heb je een vaste verblijfplaats?
 • Wat is de aanleiding voor het zoeken van hulp?
 • Heb jij al eerder elders hulp gehad?
 • Welke doelen wil je graag bereiken/bespreken?
 • Etc.

Mag ik iemand meenemen?

Ja. Bij Promentis vinden wij de betrokkenheid van partners, familieleden en vrienden bij de behandeling zeer belangrijk. Zij kunnen je immers steunen tijdens en na je behandeling.

Wil je iemand meenemen naar jouw intakegesprek? Geen probleem, geef dit even van tevoren aan ons aan. Je bent dus van harte uitgenodigd om iemand mee te nemen naar het intakegesprek.

Kom je op intakegesprek?

In het┬áintakegesprek┬áwordt er samen met jou en jouw behandelaar een compleet beeld van jou als persoon in kaart gebracht om een passend behandeladvies te kunnen doen. Een intake bestaat meestal uit twee of drie gesprekken welke op ├ę├ęn dag plaats kunnen vinden zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Wat neem je mee naar het intakegesprek?

 • Een verwijsbrief van je huisarts
 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Zorgpasje van zorgverzekeraar
 • Eventueel dossier eerdere behandeling
 • Eventueel verwijzing andere instelling

Wie krijg ik bij een intake te zien?

Een van onze medewerkers (psycholoog) die de intake met jou doet haalt je op bij de receptie, stelt zich voor en voert samen met jou het intakegesprek in een rustige ruimte. In overleg met jou en afhankelijk van de inhoud van de behandeling wordt gekeken welke regiebehandelaar zal aansluiten. De medewerker die het intakegesprek met jou heeft gedaan blijft jouw contactpersoon tot de behandeling begint.

Evy

Evy - Psycholoog

Olivier

Olivier - Psycholoog

1. Screening

Wanneer je je telefonisch of via ons aanmeldformulier aanmeldt zal er samen met jou een afspraak worden ingepland voor een eerste kennismaking. In dit gesprek van ongeveer dertig minuten ga je samen met een medewerker van Promentis bespreken wat je huidige situatie is en of behandeling bij Promentis het beste bij jou zou passen. De medewerker zal dit aan de hand van een aantal vragen met je doornemen. Dit zijn een aantal vragen die je zou kunnen verwachten;

 • Wat is de reden dat je je aanmeldt bij Promentis?
 • Hoe ziet je huidige woonsituatie eruit?
 • Gebruik je medicatie?

2. Intakegesprek

Als zowel jij als Promentis het idee hebben dat het een goed idee is om het aanmeldproces te vervolgen zal, je uitgenodigd worden om op intakegesprek te komen. Tijdens de intake heb je een gesprek met een psycholoog en aansluitend een regiebehandelaar. Dit gesprek zal in totaal zoÔÇÖn twee en een half uur duren, met natuurlijk een korte pauze tussendoor. In dit gesprek wordt wat dieper ingegaan op de spelende problematiek.

Wij nemen de tijd voor iedere aanmelding en kijken naar zowel jou als jouw omgeving (gezin, sociale omgeving en werk, e.d.). Na de intake is jouw behandelaar in staat om aan te geven of een opname in Nederland (Sint-Oedenrode) voor jou geïndiceerd is. In enkele gevallen dient er eerst een detoxificatie (ontgiften) plaats te vinden voordat je bij ons kan worden opgenomen.

 

Detoxificatie: Mocht er eerst een detoxificatie (ontgiften) moeten plaatsvinden, voordat jij als cli├źnt in behandeling genomen kan worden, dan zorgt Promentis voor een huisartsenbrief en eventueel verwijzing voor een detoxificatie elders

3. Behandeladvies

Na de screening en het intakegesprek volgt er een adviesgesprek met iemand van onze pati├źntenadministratie (PA). Hierin worden alle praktische zaken rondom het vertrek naar onze kliniek besproken. Er wordt bijvoorbeeld uitleg gegeven over de behandeling in de kliniek, de duur van de behandeling, vrijetijdsbesteding en financi├źn.

De voortgang van een eventuele detoxificatie (ontgiften) wordt gevolgd door de PA en aansluitend het vertrek naar onze kliniek in Nederland.

 

 

Geen lange wachttijden

Omdat wij geen lange wachttijden hebben kun je bij ons snel terecht voor een intakegesprek. Als jij klaar bent om aan jezelf te werken en jezelf een nieuw leven te gunnen neem dan vandaag contact met ons op om je aan te melden voor een intakegesprek.

Heb je twijfels?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden. Wij vertellen je graag over onze mogelijkheden en werkwijze. Wij begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om te stoppen. Wij weten dat er juist kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken en die eerste stap te zetten!