Intakegesprek

Het behandeltraject bij Promentis begint met een uitgebreide intakefase op onze locatie in Sint-Oedenrode. Op deze locatie bevindt tevens onze kliniek. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met jou en wordt de hulpvraag en problematiek in kaart gebracht.

Duur intake: 2,5 uur

Uitgebreid vraaggesprek

Persoonlijk behandelplan

1. Screening

Wanneer je je telefonisch of via ons aanmeldformulier aanmeldt zal er samen met jou een afspraak worden ingepland voor een eerste kennismaking. In dit gesprek van ongeveer dertig minuten ga je samen met een medewerker van Promentis bespreken wat je huidige situatie is en of behandeling bij Promentis het beste bij jou zou passen. De medewerker zal dit aan de hand van een aantal vragen met je doornemen. Dit zijn een aantal vragen die je zou kunnen verwachten;

  • Wat is de reden dat je je aanmeldt bij Promentis?
  • Hoe ziet je huidige woonsituatie eruit?
  • Gebruik je medicatie?

2. Intakegesprek

Als zowel jij als Promentis het idee hebben dat het een goed idee is om het aanmeldproces te vervolgen zal, je uitgenodigd worden om op intakegesprek te komen. Tijdens de intake heb je een gesprek met een psycholoog en aansluitend een regiebehandelaar. Dit gesprek zal in totaal zo’n twee en een half uur duren, met natuurlijk een korte pauze tussendoor. In dit gesprek wordt wat dieper ingegaan op de spelende problematiek.

Wij nemen de tijd voor iedere aanmelding en kijken naar zowel jou als jouw omgeving (gezin, sociale omgeving en werk, e.d.). Na de intake is jouw behandelaar in staat om aan te geven of een opname in Nederland (Sint-Oedenrode) voor jou geïndiceerd is. In enkele gevallen dient er eerst een detoxificatie (ontgiften) plaats te vinden voordat je bij ons kan worden opgenomen.

 

Detoxificatie: Mocht er eerst een detoxificatie (ontgiften) moeten plaatsvinden, voordat jij als cliënt in behandeling genomen kan worden, dan zorgt Promentis voor een huisartsenbrief en eventueel verwijzing voor een detoxificatie elders

3. Behandeladvies

Na de screening en het intakegesprek volgt er een adviesgesprek met iemand van onze patiëntenadministratie (PA). Hierin worden alle praktische zaken rondom het vertrek naar onze kliniek besproken. Er wordt bijvoorbeeld uitleg gegeven over de behandeling in de kliniek, de duur van de behandeling, vrijetijdsbesteding en financiën.

De voortgang van een eventuele detoxificatie (ontgiften) wordt gevolgd door de PA en aansluitend het vertrek naar onze kliniek in Nederland.

 

afkickkliniek brabant

Geen lange wachttijden

Omdat wij geen lange wachttijden hebben kun je bij ons snel terecht voor een intakegesprek. Als jij klaar bent om aan jezelf te werken en jezelf een nieuw leven te gunnen neem dan vandaag contact met ons op om je aan te melden voor een intakegesprek.

Heb je twijfels?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden. Wij vertellen je graag over onze mogelijkheden en werkwijze. Wij begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om te stoppen. Wij weten dat er juist kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken en die eerste stap te zetten!