Groeps- en woonbegeleiding

Woonbegeleiding biedt specialistische persoonlijke begeleiding door middel van diverse gesprekken. In onderling overleg worden er doelen en hulpvragen opgesteld die vervolgens verder worden uitgewerkt. Wij vinden het belangrijk dat dat jij je prettig voelt tijdens de begeleiding. De basis van de relatie met de begeleider is eerlijkheid, vertrouwen en een goede balans tussen professionaliteit en betrokkenheid.

Woonbegeleiding, wat is dat?

Het op orde brengen van je financiƫn

Hulp bij een verslaving

Onderhouden en opbouwen van sociale contacten

Dagbesteding

Woonbegeleider: Hans

Mijn naam is Hans en ik werk bij Promentis als woonbegeleider. Dat betekent dat je mij vooral in de avonden en in het weekend tegen zult komen. Als ik in de avond of in het weekend werk dan neem ik mijn hond Pluto altijd mee. Pluto is een zorghond en hier bij Promentis is hij min of meer de huishond geworden.

Hans woonbegeleider

Hoe ziet een dag van een woonbegeleider eruit?

Op het moment dat mijn diensten beginnen, meestal zo rond 15:00 uur, draai ik een groep mee. Dat kan sport en spel zijn maar dat kan ook een transitiegroep zijn. Daarnaast hebben wij om 16:00 uur overleg en dan begint vervolgens het avondprogramma. In de avonduren verzorgen wij meestal een workshop, een herstel-gerichte film, stappenwerk en net wat er nog meer voorbij komt. Ook zullen wij met regelmaat een spreker in huis halen welke een levensverhaal komt vertellen en dit kan delen met clienten die in onze kliniek zitten. Zeer waardevol!

Over Pluto, de zorghond

Daarnaast werk ik hier samen met Pluto. Pluto komt uit Serviƫ en heb ik naar Nederland kunnen halen. Hoe Pluto naar Nederland is gekomen is een apart verhaal wat ik graag persoonlijk een keer met je zou willen delen. Pluto knuffelt graag met iedereen. Hij is een zorghond en moet je vooral niet verwarren met een hulphond. Een hulphond wordt namelijk opgeleid om bijv. de deur open te maken en een hulphond als Pluto hoeft er alleen maar te zijn om mee te knuffelen (zeker niet verplicht trouwens ;).

Neem een kijkje in onze kliniek!

Ben jij benieuwd hoe onze kliniek er van binnen uitziet en wat je kunt verwachten?
Bekijk de video voor sfeerimpressies van onze kliniek in Sint-Oedenrode.

Onze woonbegeleiders

Hans

Hans
Woonbegeleider

Berry

Berry
Woonbegeleider