MDMA verslaving

Een MDMA verslaving komt steeds vaker voor in Nederland. Net als speed, valt MDMA onder de amfetamines. De drug staat erom bekend dat het met name op festivals wordt gebruikt. Het stimulerende effect zorgt ervoor dat je langer door kunt gaan, daarnaast brengt MDMA een euforisch gevoel met zich mee. Dit gevoel zorgt ervoor dat deze drug verslavend kan zijn, maar hoe zit dat nou precies 'een verslaving'

Over MDMA verslaving:

Hoe werkt MDMA?

Hoe herken ik een MDMA verslaving?

Risico's MDMA verslaving

Behandeling van MDMA verslaving

Hoe werkt een MDMA verslaving?

Je bent niet zomaar verslaafd aan MDMA. Je vindt het leuk om het af en toe te pakken op een festival, maar voor je het weet pak je het ook wel eens door de weeks. Vervolgens heb je het gevoel dat je geen leuke dag meer kunt hebben zonder MDMA. MDMA maakt de stof serotonine aan. Deze stof reguleert ons hongergevoel, slaap en geluk. Serotonine wordt ook wel geluk hormoon genoemd. MDMA zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid van deze stof in korte periode vrij komt. Het lichaam heeft daarna tijd nodig om deze stof weer aan te maken, waardoor het kan zijn dat je je wat somberder voelt de dagen erna. Als je MDMA kort na elkaar gebruikt, duurt het steeds langer voordat je lichaam zelf weer serotonine heeft aangemaakt. Dit zorgt er mede voor dat je afhankelijk kan raken aan MDMA.

Hoe herken ik een MDMA verslaving?

Het kan lastig zijn om een MDMA verslaving te herkennen, zowel voor jezelf als voor anderen. Lees hieronder hoe je het kan herkennen.

Er is sprake van een MDMA verslaving wanneer:

 • Je hebt een steeds hogere dosis nodig voor hetzelfde effect
 • Je verzint manieren om het te gebruiken
 • Je kunt nergens anders meer aan denken
 • Je gaat slechter presteren op werk en/of school
 • Je isoleert je van familie/vrienden
 • Je bouwt schulden op

Hebben ├ę├ęn of meerdere stellingen betrekking op jou? Dan is de kans groot dat je een MDMA verslaving hebt. Voor directe hulp of meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op via 0413-820428. Stoppen doe je niet alleen, wij kunnen je helpen!

Risico's van een MDMA verslaving

Verslavingen zijn niet zonder risico's. MDMA is voornamelijk geestelijk verslavend. Lees hieronder wat de gevolgen zijn op langere termijn bij het gebruik van MDMA.

 • Je slaapt slecht
 • Je krijgt last van angst- en paniekaanvallen
 • Je verliest gewicht
 • Je kunt alleen ontspannen bij het gebruik van
 • Je bent chronisch vermoeid
 • Het lukt niet om zelfstandig te stoppen

MDMA verslaving behandelen

Elke MDMA verslaving is anders. Promentis biedt daarom behandelingen op maat aan. Tijdens een intakegesprek met een psycholoog wordt gekeken welke behandeling het beste bij jou past. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

 • Opname in een kliniek in Sint-Oedenrode
 • Community Groep (bij terugkeer uit kliniek)
 • Doorverwijzing naar ambulante behandeling in Nederland

Ik zoek hulp!

Heb jij al enige tijd last van een MDMA verslaving en ben je op zoek naar hulp? Promentis is de gespecialiseerde GGZ in het behandelen van verslaving, eetproblematiek en psychische problemen en helpt jou bij het stoppen met jouw verslaving en gedrag.

Heb jij nog specifieke vragen m.b.t. jouw verslaving? Neem dan gerust contact met ons op via 0413-820428 of via ons contactformulier. Wij helpen jou graag bij al jouw vragen!

Neem een kijkje in onze kliniek!

Ben jij benieuwd hoe onze kliniek er van binnen uitziet en wat je kunt verwachten?
Bekijk de video voor sfeerimpressies van onze kliniek in Sint-Oedenrode.

Wij gaan jou helpen!

Maak kennis met ons team van zorgprofessionals die jou gaan helpen naar een leven zonder drang en verslaving.
Bekijk hier ons gehele team van behandelaren in Nederland!

Esther

Esther

PMT/vak-therapeut
Olivier

Olivier

Psycholoog
Evy

Evy

Psycholoog
Koen

Koen

Sociotherapeut