Ambulante behandeling bij Promentis

Ben jij al een eind op weg in het herstel van je verslaving? Heb jij na die terugval weer handvatten nodig? Najaar 2021 start Promentis naast klinische zorg ook met intensieve ambulante behandeling. Promentis helpt bij het doorbreken van de negatieve vicieuze cirkel in gebruik én gedrag. Wij begeleiden jou op onze locatie in Weert naar een leven vrij van verslaving en obsessief gedrag zodat je jezelf leert accepteren en gaat inzien hoe je met meer tevredenheid in het leven kunt komen te staan.

Wat kun je verwachten?

Intensieve ambulante behandeling

Therapie in groepsvorm

Psychomotorische therapie, cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering

Ambulante behandeling

Een ambulante behandeling betekent dat je bij ons op locatie op locatie gesprekken voert/behandeling ondergaat. Ben je ambulant bij ons in behandeling dan woon je tijdens het traject gewoon thuis en hoef je dus niet bij ons te overnachten. Een ambulant traject wordt begeleid door verschillende behandelaren.

Voor wie?

Heb jij een fijn netwerk wat jou steun geeft? Vind je het fijn om na een klinisch traject (in het buitenland) wat houvast te hebben? Ben jij afgelopen periode hersteld in een safe house? Onze ambulante behandeling past misschien wel bij jou.

Met onze ambulante behandeling krijg je inzicht in jouw verslavingsgedrag en (negatieve) gedachten. Tijdens de groepstherapie en gespreksvoering leer je beter omgaan met de verslaving en voorkom je dat verslaving een grote impact heeft op jouw leven.

Contra-indicaties

Voor deze deeltijd kunnen wij niet in behandeling nemen:

  • Ernstige verslavingsproblematiek (aan het begin een traject, kijk ook eens bij onze klinische behandeling)
  • Ernstige co-morbiditeit

Omdat de deeltijd veel van onze cliënten vraagt, is het hebben van tenminste een goede daginvulling, sociaal (steunend) netwerk, gemiddelde intelligentie en communicatievaardigheden en voldoende draagkracht een voorwaarde voor deze behandeling.

Vragen over deze behandeling?

Heeft u vragen over de behandeling en werkwijze of wilt u graag eerst telefonisch contact hebben dan kunt u ons op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 telefonisch bereiken op nummer 0413-820428. Wij maken graag kennis met u en staan u graag te woord.

Onze behandellocatie (video)

Bent u benieuwd hoe Promentis er van binnen uitziet? Bekijk de video voor sfeerimpressies van onze locatie in Weert.

Wij gaan jou helpen!

Maak kennis met ons team van zorgprofessionals die jou gaan helpen naar een leven zonder drang en verslaving.
Bekijk hier ons gehele team van behandelaren in Nederland!

Olivier

Olivier

Psycholoog
Koen

Koen

Sociotherapeut
Marloes

Marloes

Psycholoog
Thea

Thea

Psycholoog