Afkickkliniek Leeuwarden?

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Leeuwarden? Een voordeel van herstellen in een andere regio dan in een afkickkliniek in Leeuwarden is dat je afstand houdt van alle afleidingen die je thuis wel kunt ervaren. Waaronder vrienden of familieleden die ook gebruiken of dealers die je tegenkomt. Dingen zoals geur, smaak of geluiden kunnen ook triggers zijn. Het is belangrijk om tijdens je herstel in een afkickkliniek ver weg te blijven van alles dat kan leiden tot een terugval.

Leeuwarden, een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Friesland. Leeuwarden is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente Leeuwarden en een van de oudste steden van Noord-Nederland. Hoe is het gesteld met de drugs- en veiligheidscijfers in Leeuwarden? Vorig jaar is de stad iets veiliger geworden. Het rapportcijfer van de jaarlijkse veiligheidsprestatie-index (VPI) verbeterde van 7,42% in 2018 naar 7,59% in 2019. Vooral op het gebied van drugsoverlast, jeugdoverlast en vandalisme, verbeterde de situatie in Leeuwarden. De mate waarin drugsgebruik of -handel volgens bewoners voorkomt, schommelt in Friesland tussen de 17 en 21 procent. Leeuwarden springt er bovenuit met 30,8 procent. Dit maakt dat triggers om in aanraking te komen met bijvoorbeeld drugs binnen handbereik liggen.

Woon jij in Leeuwarden? Ben je opzoek naar een afkickkliniek?

De eerste stap is het erkennen dat je een probleem hebt waar je wat aan wilt gaan doen. Dit is de eerste stap op weg naar een leven zonder verslaving. Wanneer je opzoek bent naar een afkickkliniek in Leeuwarden is het goed om rekening te houden dat het voor je herstel beter kan zijn om buiten je eigen leefomgeving in behandeling te gaan. Weg van triggers en van negatieve gedachtes die jou willen terugtrekken in jouw verslaving. Onze afkickkliniek biedt jou hierin een helpende hand. Ons deskundige en betrokken behandelteam helpt jou weer op weg, wij bieden een professionele begeleiding op de gebieden waar jij het moeilijk mee hebt.

Waarom niet naar een afkickkliniek in Leeuwarden?

Ben jij opzoek naar een afkickkliniek in Leeuwarden en woon jij in Leeuwarden? De kansen op volledig herstel zullen toenemen als je het behandelprogramma volledig doorloopt. Herstellen en afkicken buiten Leeuwarden is een goede keuze om je volledig te focussen op jezelf en je herstel. De reden dat wij het belangrijk vinden om niet in een afkickkliniek in Leeuwarden in behandeling te gaan is omdat er altijd een kans bestaat dat je getriggerd wordt als je weer thuiskomt in je eigen omgeving. De herkenbare straten, de bars waar je regelmatig hebt gezeten, vrienden die je op straat tegenkomt, de feestjes of gelegenheden waar drugs of alcohol worden genuttigd, alles ligt dan in handbereik. Daarom wordt je hierop voorbereid tijdens het afkicken in onze afkickkliniek. Promentis heeft een afkickkliniek in een rustig, veilig en prachtig bosrijk gebied.

In onze afkickkliniek in Weert werken wij met een betrokken, deskundig en gespecialiseerd team van o.a. psychiaters, een verslavingsarts een PMT'ers, sociotherapeuten, maatschappelijk werkers, GGZ-agogen en klinisch psychologen. Bij Promentis staat jouw persoonlijke behandeling centraal. Wij hebben een prachtige locatie in Weert, speciaal ontwikkeld om jouw afkick traject zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

In rust afkicken buiten Leeuwarden

Het klinkt in eerste instantie wellicht een beetje vreemd, maar hoe meer je je thuis voelt in onze afkickkliniek, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Promentis biedt in haar afkickkliniek een gastvrije en huiselijke omgeving. Onze afkickkliniek ligt buiten Leeuwarden. Onze afkickkliniek is uitgerust voor intensieve behandelingen, waarbinnen leefstijl en beweging een grote rol spelen. wist je dat wij een grote sporthal en bijvoorbeeld een tafeltennistafel hebben waar je sportief met mede cliënten (en collega's) kunt bewegen?

(*Bekijk ook de video 📸 hieronder!)

Je vindt bij ons onder andere de volgende accommodaties:

  • 32 eenpersoonskamers (met eigen badkamer);
  • faciliteiten voor familieontvangst;
  • een restaurant (gezonde en keuze uit vegetarische maaltijden);
  • een prachtige omgeving voor buitenactiviteiten (midden in het bos);
  • hooggekwalificeerd, gastvrij en discreet personeel.
afkickkliniek ingang

Heb jij hulp nodig?

Ervaar jij problemen met bijvoorbeeld alcohol, drugs, medicijnen, gokken of internet, dan kan een ambulante behandeling soms niet intensief genoeg zijn. Verblijf je in onze afkickkliniek dan kun je rekenen op dag en nacht zorg, van een deskundig team van psychologen, GGZ-Agogen, sociaal werkenden, verpleegkundigen, psychiaters, psychotherapeuten, sociotherapeuten en meer.

Meer dan een afkickkliniek alleen

Promentis biedt klinische zorg (verslavingszorg) aan en wordt al snel een ‘afkickkliniek’ genoemd. Veel mensen denken dat het hier alleen om het stoppen met drugs gaat. Promentis heeft heel haar behandelvisie aangepast om juist deze mensen met een verslaving, eetstoornis of obsessief gedrag te leren inzien hoe zij hier qua gedrag in kunnen veranderen en mee om kunnen gaan.

Neem een kijkje in onze kliniek!

Ben jij benieuwd hoe onze kliniek er van binnen uitziet en wat je kunt verwachten?
Bekijk de video voor sfeerimpressies van onze kliniek in Weert.

Waar heb jij hulp bij nodig?

Alcohol

Overmatig wijn, bier en sterke drank

Drugs

Amfetamine, Cannabis, Cocaïne, GHB

Medicatie

Slaap- en kalmeringsmiddelen

Proces

Gokken, Internet, Liefde, Seks/Porno

Wij gaan jou helpen!

Maak kennis met ons team van zorgprofessionals die jou gaan helpen naar een leven zonder drang en verslaving.
Bekijk hier ons gehele team van behandelaren in Nederland!

Olivier

Olivier

Psycholoog
Koen

Koen

Sociotherapeut
Marloes

Marloes

Psycholoog
Thea

Thea

Psycholoog

Onze prachtige kliniek

Onze kliniek in Weert ligt buiten je eigen leefomgeving, een omgeving die op allerlei manieren verbonden is met je probleem, in die zin biedt een verblijf in onze kliniek je alle ruimte om je te kunnen concentreren op je behandeling.

Geen lange wachttijden, directe opname

Behandelingen en programma op maat

Hooggekwalificeerd, multidisciplinair behandelteam

Vervolgtraject na klinische opname

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om 6 weken ergens klinisch opgenomen te worden. Mocht je vragen hebben over onze kliniek of wil je wat foto's bekijken?

Waar zitten wij?

Volg ons!