Afkickkliniek Amsterdam?

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Amsterdam? Een voordeel van herstellen in een andere regio dan in een afkickkliniek in Amsterdam is dat je afstand houdt van alle afleidingen die je thuis wel kunt ervaren. Waaronder vrienden of familieleden die ook gebruiken of dealers die je tegenkomt. Dingen zoals geur, smaak of geluiden kunnen ook triggers zijn. Het is belangrijk om tijdens je herstel in een afkickkliniek ver weg te blijven van alles dat kan leiden tot een terugval.

Virtuele rondleiding door Promentis kliniek

Wanneer je door Amsterdam loopt ontkom je er bijna niet aan, coffeeshops. Wist je dat Amsterdam alleen al zo'n 167 coffeeshops kent? De helft van deze coffeeshop bevinden zich midden in het centrum van Amsterdam. Een trigger ligt zo op de loer als je na gaat dat er voldoende plekken zijn om de geur te ruiken en een coffeeshop tegen te komen. Amsterdam is een stad welke nou eenmaal veel plekken kent om aan wiet te komen. Het is goed wanneer je wilt herstellen van jouw verslaving om uit deze omgeving te blijven en bijvoorbeeld te zoeken naar een afkickkliniek buiten Amsterdam.

Woon jij in Amsterdam? Ben je opzoek naar een afkickkliniek?

De eerste stap is het erkennen dat je een probleem hebt waar je wat aan wilt gaan doen. Dit is de eerste stap op weg naar een leven zonder verslaving. Wanneer je opzoek bent naar een afkickkliniek in Amsterdam is het goed om rekening te houden dat het voor je herstel beter kan zijn om buiten je eigen leefomgeving in behandeling te gaan. Weg van triggers en van negatieve gedachtes die jou willen terugtrekken in jouw verslaving. Onze afkickkliniek biedt jou hierin een helpende hand. Ons deskundige en betrokken behandelteam helpt jou weer op weg, wij bieden een professionele begeleiding op de gebieden waar jij het moeilijk mee hebt.

Afkicken, Amsterdam en (drugs)toerisme

De stad Amsterdam kent veel toeristen die speciaal naar Amsterdam toe komen omdat daar blijkbaar de cultuur heerst dat alles kan en mag. uit een enquête van Amsterdam Marketing bleek dat zo'n 16% van de toeristen Amsterdam bezoeken om haar coffeeshops en softdrugs.

Uit de ‘Monitor drugsincidenten’ blijkt dat toeristen vaker in de problemen komen na drugsgebruik dan Nederlandse gebruikers. Dat gebeurt vooral na cannabisgebruik, maar ook xtc bracht flink wat buitenlandse bezoekers naar een ziekenhuis of EHBO-post op festivals. Ook blijkt dat toeristen middelen vaker door elkaar gebruiken. Overigens werden bijna alle incidenten met drugs bij toeristen geregistreerd in Amsterdam. Deze cijfers laten zien dat Amsterdam een stad is waar je zeer snel in aanraking kan komen met (andere) verslaafden, triggers, vrienden en kennissen die ook gebruiken. Amsterdam is een stad vol met triggers als het gaat om drugs- alcohol en seksgebruik.

Waarom niet naar een afkickkliniek in Amsterdam?

Woon jij in Amsterdam en ben je opzoek naar een afkickkliniek in Amsterdam? De kansen op volledig herstel zullen toenemen als je het behandelprogramma volledig doorloopt. Herstellen en afkicken buiten Amsterdam is een goede keuze om je volledig te focussen op jezelf en je herstel. De reden dat wij het belangrijk vinden om niet in een afkickkliniek in Amsterdam in behandeling te gaan is omdat er altijd een kans bestaat dat je getriggerd wordt als je weer thuiskomt in je eigen omgeving. De herkenbare straten, de bars waar je regelmatig hebt gezeten, vrienden die je op straat tegenkomt, de feestjes of gelegenheden waar drugs of alcohol worden genuttigd, alles ligt dan in handbereik. Daarom wordt je hierop voorbereid tijdens het afkicken in onze afkickkliniek. Promentis heeft een afkickkliniek in een rustig, veilig en prachtig natuurrijk gebied.

In onze afkickkliniek in Weert werken wij met een betrokken, deskundig en gespecialiseerd team van o.a. psychiaters, een verslavingsarts een PMT'ers, sociotherapeuten, maatschappelijk werkers, GGZ-agogen en klinisch psychologen. Bij Promentis staat jouw persoonlijke behandeling centraal. Wij bieden efficiënte behandelingen op een prachtige locatie in Weert, speciaal ontwikkeld om jouw afkick traject zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Cliënten uit het hele land zijn welkom voor een behandeling.

In rust afkicken buiten Amsterdam

Het klinkt in eerste instantie wellicht een beetje vreemd, maar hoe meer je je thuis voelt in onze afkickkliniek, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Daarom is een gastvrije en huiselijke omgeving buiten Amsterdam hierbij van belang. Samengevat hebben wij onze afkickkliniek uitgerust voor intensieve behandelingen, waarbinnen leefstijl en beweging een grote rol spelen. Wist je dat wij een speciale ruimte met o.a. een tafeltennistafel hebben staan, waar je lekker kunt bewegen in je vrije tijd?

Je vindt bij ons onder andere de volgende accommodaties:

  • 36 kamers (met eigen badkamer);
  • faciliteiten voor familieontvangst;
  • een restaurant (gezonde en keuze uit o.a. vegetarische maaltijden);
  • een prachtige omgeving voor buitenactiviteiten;
  • hooggekwalificeerd, gastvrij en discreet personeel.

Heb jij hulp nodig?

Ervaar jij problemen met bijvoorbeeld alcohol, drugs, medicijnen, gokken of internet, dan kan een ambulante behandeling soms niet intensief genoeg zijn. Verblijf je in onze afkickkliniek dan kun je rekenen op dag en nacht zorg, van een deskundig team van psychologen, GGZ-Agogen, sociaal werkenden, verpleegkundigen, psychiaters, psychotherapeuten, sociotherapeuten en meer.

Meer dan een afkickkliniek alleen

Promentis biedt klinische zorg (verslavingszorg) aan en wordt al snel een ‘afkickkliniek’ genoemd. Veel mensen denken dat het hier alleen om het stoppen met drugs gaat. Promentis heeft heel haar behandelvisie aangepast om juist deze mensen met een verslaving, eetstoornis of obsessief gedrag te leren inzien hoe zij hier qua gedrag in kunnen veranderen en mee om kunnen gaan.

Waar heb jij hulp bij nodig?

Alcohol

Overmatig wijn, bier en sterke drank

Drugs

Amfetamine, Cannabis, Cocaïne, GHB

Medicatie

Slaap- en kalmeringsmiddelen

Proces

Gokken, Internet, Liefde, Seks/Porno

Wij gaan jou helpen!

Maak kennis met ons team van zorgprofessionals die jou gaan helpen naar een leven zonder drang en verslaving.
Bekijk hier ons gehele team van behandelaren in Nederland!

Olivier Middendorp Psycholoog

Olivier

Psycholoog
Koen Penterman Sociotherapeut

Koen

Sociotherapeut
Lori Maatschappelijk werker

Lori

Maatschappelijk werker
Babette changes ggz weert

Babette

Maatschappelijk werker

Onze prachtige kliniek

Onze kliniek in Weert ligt buiten je eigen leefomgeving, een omgeving die op allerlei manieren verbonden is met je probleem, in die zin biedt een verblijf in onze kliniek je alle ruimte om je te kunnen concentreren op je behandeling.

Geen lange wachttijden, directe opname

Behandelingen en programma op maat

Hooggekwalificeerd, multidisciplinair behandelteam

Vervolgtraject na klinische opname

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om 6 weken ergens klinisch opgenomen te worden. Mocht je vragen hebben over onze kliniek of wil je wat foto's bekijken?

Waar zitten wij?

Volg ons!